Auto taxeren met het RDW

Ben jij opzoek naar gegeven van een 2e-handse of nieuwe auto? Daarvoor ben je terecht bij RDW Ovi. Het RDW (Rijksdienst Wegverkeer) ovi zorgt voor de registratie van rijbewijzen en gemotoriseerde voertuigen. Zij registreren de belangrijkste gegevens van voertuigen die je kan aanvragen middels een online kentekencheck. De persoonlijke gegevens komen niet voor in zo een kentekencheck.

Informatie verkregen door RDW kentekencheck

Door een kentekencheck te laten doen bij het RDW kan je heel wat informatie over een auto verschaffen, zoals vorige eigenaren, schadeverleden en waarde van het voertuig. Zo een RDW check kan je online heel simpel uitvoeren, enige wat jij nodig hebt is het RDW kenteken. Ook vind je bij RDW check informatie over milieu specificaties en het gewicht van de auto. Zo kom je erachter hoeveel brandstof de auto verbruikt en wat de Co2 uitstoot is. Het is ook belangrijk om te kijken als de auto een APK keuring heeft, indien niet dan is de kans groot dat je veel geld kwijt bent aan nieuwe onderdelen. Heb jij niet zoveel kennis over de informatie die aan je zal worden gegeven dan is het handig om de informatie met iemand, die wel de kennis heeft, na te gaan.

Conclusie

Heb jij een leuke auto op een van de advertentiesites of op Facebook gezien? Dan is het verstandig om eerst een kentekencheck uit te voeren zodat je later niet hoeft te zitten met auto problemen en steeds geld uit geven aan nieuwe onderdelen. Een taxatierapport auto is zeker de moeite waard.